Bir doz müzik terapi ruh halini değiştirir -Çeviri: Pınar Söylemez

Çocuklar Michael Richarson'u ''Müzik adam'' olarak tanıyor. Bu müzik terapisti bir gitar, koro çanları, klavye ve profesyonel vurmalı çalgılarla birlikte hastalar veya aileleriyle buluşmaya giderken koridorlarda sıklıkla görülür.

1991 yılından bu yana müzik terapi vurgusu

Richardson hastalarla etkileşim kurmayı seviyor ve ağrılı hastalar üzerinde müziğin etkisini gözlemlemis. Bir hastanın ruh hali anlamak ve daha sonra o kişi için faydalı bir değişimi etkilemek bir müzik terapisti için büyük bir kazançtı.

Müzik terapisi almak için, hastalar hekimler tarafından sevk edilmelidir. Daha sonra, terapist, stres ve ağrıyı  azaltmak, fiziksel rehabilitasyona teşvik, iletişimi geliştirmek, ifade duyguları yardım ve, genel olarak, sağlığı teşvik etmek için hasta ile çalışır.

Gizli faydalar

Hastaların bilişsel, duygusal, fiziksel ve son olarak ta sosyal ihtiyaçları değişkendir. Basit bir melodi bu refahı geliştirmek için uzun bir yol katedebilir.

MD Anderson'ın Bütünleyici Tıp Merkezi tekliflerinden biri, müzik terapi çocuk ve yetişkin yatan hastalara veya dışarıdan tedavi gören hasta ve ailelerine uygulanır.

Burada, sağlık ekipleri bir doz müzik terapinin bir hastanın ruh halini ve davranış değişikliğini etkilediğini keşfettiler. Faaliyette bulunan  hastalarda  benlik saygısı, özgüven ve başa çıkma mekanizmalarının arttığı gözlenmiştir.

Hasta bağlantı kurmak için kendi müziğini kendi seçtiği takdirde terapinin daha etkili olduğu gözlenmiş.Bu yüzden hastalar  her zaman kullanacakları müziği seçmeye davet edilirler.

Richardsonun nihai hedefi  hastalarla çalarken veya şarkı söylerken, meslektaşları ile birlikte her tonda  hastaların sağlığı ve refahı için bir katkıda bulunmaktır.

Tören Şarkıcıları: Herhangibir müzik tecrübesine ihtiyaç yok

Tören şarkıcılarından Liz Lewis, doktor onu beslenme semınerine gönderdiğinde yan odadan gelen şarkıyı duydu.''Gelen ses o kadar eğlenceliydi ki ben de katıldım'' diyor.

Şarkıcılar birlikte şarkı söylemekten keyif alırlar ama aynı zamanda Michael Richardson'dan destek almak ve arkadaşlık etmek için de bir araya gelirler.Tören şarkıcılarına katılmanın tek kriteri kanser hastası, kanser hastası bakıcısı veya kanserden kurtulmuş eski bir hasta olmanızdır.

Şarkıcılardan nota okuyabilmeleri beklenmemektedir. Önemli olan nota tutturmak,nakaratları tekrar etmek,nefes almak en önemlisi de güzel zaman geçirmektir.Richardson farklı  karışımlardan oluşan bu şarkıcılara liderlik eder.

''Her şeyden biraz söylüyoruz''diyor Richardson.''Bu kesinlikle bir varyete şov''

Gerçekten de doğruyu söylüyor.''Eye of the Tiger'' ve eski favorilerden ''Happy Trails'' gibi şarkıların söylenmesine liderlik ediyor. Prova esnasında şarkı aralarında şarkıcılar hayatları hakkındaki son gelişmeleri konuşmak ve grup ile ilgili son haberleri paylaşmak için bol zamana da sahipler.

Tören Şarkıcıları güzel müzik yapmak için her hafta buluşuyorlar. "Bize katılın," diyor Richardson. "Bu rahatlatıcı ve eğlenceli, ve biz şarkıcılar ve arkadaşlar olarak her hafta daha fazla büyüyoruz."
Kaynak:

Hiç yorum yok: