Sodyum Bikarbonat -Yeni bir alternatif tedavi olabilir mi?





Ebru da ben de yazılarımıza konu seçerken çok titiz davranıyoruz. Esasında yazılacak o kadar çok şey var ki, ama bizim isteğimiz bilimsel araştırmaları yapılmış ve kanıtlanmış bilgiler vermek.  Bu haftaki yazıma karar verirken çok gel git yaşadım, ama o kadar çok karşıma çıktı ki  sodyum bikarbonat, üzerine yazmadan geçemedim. Bu konu henuz teori asamasinda ve bilimsel kriterlerce kabul edilmis bir arastirma henuz yok. Hatırlarsanız seneler önce (hatta ben hala Türkiye’deyken) bir doktor çıkıp kansere ilaç buldum içinde zakkum var demişti, ve insanlar suyunu kaynatıp ölmüştü. Bizim amacımız paylasmak, haberdar etmek ve doktorunuza soru sormaya yönlendirmek.  
Ayrıca bunu da yazmadan edemedim… Araştırmalarıma göre 400'ün üzerinde kansere olumlu cevap veren alternatif tedavi mevcut.  Ciddi bir rakam..

Asagidaki hikayeyi paylasmak istedim...

Vernon Johnson şikayetlerinden dolayı doktora kontrole gittiğinde 4. evre prostat kanseri teşhisiyle şaşkına dönmüş. Kisaca kanser sadece çevredeki dokulara değil, ayrıca kemiklerine de yayılmış durumda.  Kendi kendisine söylediği ilk şey: “4.evre? ama bunun 5. evresi yok ki… Buradan nereye gidebilirim?...” Farklı doktorlar da ayni teshisi yenilemisler. Bir haftalık bir boşluktan sonra, Las Vegas’da yaşayan oğlunun araştırmaları sonucu eline pH seviyesinin vücudu nasıl etkilediği hakkında bir yazi gecmis. Birkaç gün birşey yapmamış bu bilgiyle, ne yapacağını bilememiş çünkü, sonra o da araştırmalara baslamis.  Ve sonunda sodyum bikarbonati denemeye karar vermis.

10 günlük bir sodyum bikarbonat solüsyonu kullanıyor. Solüsyonu kullandığı süre boyunca diyetine ve aldığı mineral ve vitaminlere dikkat ediyor, meditasyon yapıyor, ve bol bol güneşe çıkıyor. Ayrıca nefes egzersizi ile, birden sodyum bikarbonat ile yükselen pH seviyesinin oksijenasyonunu dengeliyor.


Sodyum bikarbonat ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum size. Dr Mark Sircus, kemoterapi uygulanan hastalarda sodyum bikarbonatın, diğer organların zarar görmesini engellemek amaçlı kanserli bölgelere damla halinde uygulandığından bahsediyor. Ayrıca Dr Sircus “Sodium Bicarbonate – Rich Man’s Poor Man’s Cancer Treatment” adlı kitabinda sodyum bikarbonat ve akca agac şurubu kullanılmasının savunucularından. Türkiye’de bu kitabı bulmanız mümkün mü bilemiyorum, ama araştırmayı arzu ederseniz diye size adını verdim.  Dr Tullio Simoncini, Roma’da yaşayan bir onkolog, kanserli bölgelere iğne veya sonda ile sodyum bikarbonat enjekte edenlerden. Ağızdan alınan sodyum bikarbonat’ın bağırsak yollarına kadar iyi emildiğini, ama diğer bölgelere etkili olabilecek kadar ulaşamadığını savunuyor.

Amerikan Kanser Derneginin bu konuyla ilgili aciklamasi, calismalarin sadece deney seviyesinde oldugu. Ayrica yuksek tansiyonu olan, kalp, akciger ve karacigerinde hassasiyet olan hastalarda kesinlikle doktor denetimi altinda olmadan denenmesi gerektigi de vurgulaniyor. Bilimsel kriterler ile yapilmis ve sodyum bikarbonatin yararini teyid eden bir arastirma yok henuz.  Bilgiler su an icin teori asamasinda. 
Her zamanki gibi, bilgileri sunmak bizden, okuyup araştırmaya devam etmek, doktorunuza danışmak, yaşama sevincinizi, direnç ve inadınızı kırmamak sizden. 

EB

Kaynaklar:
http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/ComplementaryandAlternativeMedicine/HerbsVitaminsandMinerals/sodium-bicarbonate
http://winningcancer.imva.info/index.php/cancer-treatments/baking-soda-every-cancer-patients-best-friend/
http://phkillscancer.com/

10 yorum:

tarum77 dedi ki...

Araştırılması Gereken ilginç ve önemli bir konu

tarum77 dedi ki...

İlginç bir konu
Vücuttaki PH seviyesi
Nedir?
Nelere sebep olur?

Adsız dedi ki...

benim 57 yaşında erkek bi yakınım var şu an kemik ve akciğer de kanser hücrelerine raslandı. kemoterapi alıyor. benim öğrenmek istediğim normal karbonatmı yoksa bu sodyum bikarbonat farklımı nerelerde bulabilirim. şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Bahsedilen ürün kabartma tozu hammaddesi Sodyum bikarbonat dır..
kullanımına gelince idrar ve tükürük ph değeri bir ay boyunca 8,5 üzerinde kalacak şekilde içme suyuna karıştırarak içmeli hasta olan kişi bünyeye kiloya manevi durumuna göre değişir bu ölçü o yüzden PH metre temin edip hergün düzenli PH ölçümü yaparak 8,5 ölçüsü altına düşmeyecek şekilde içmeli bir ay sonra yeni tahlillerini yaptırmalı.. Not. Tansiyon kalp vs. problemleri varsa dikkatle kullanmalıçç


Adsız dedi ki...

ECZANEDEN ALMANIZI ÖNERİRİM. MARKETTE BAKKALDA SATILANLA AYNI DEĞİL ÇOK ÖNEMLİ

Nalan dedi ki...

KONUNUN EN ÖNEMLİ KISMI SODYUM BİKARBONATIN MUTLAKA ECZANEDEN ALINMASI...PASTA VE KEKLERDE KULLANILAN KARBONAT DEĞİLDİR BAHSEDİLEN..KONU HAKKINDA BİLGİ İSTERSENİZ BİLDİKLERİMİ PAYLAŞA BİLİRİM..SAĞLIKLI GÜNLER..

yoga dedi ki...

Merhaba

ingiliz karbonatı

ve bu konuyla ilgili kitap önerisinde bulunmak istiyorum.
DR ERHAN ÖZER ŞİFA SENDE
VE ALKALİ DİYET DR AYŞEGÜL ÇORUHLU

KOCAMAN SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Teori değil desk hipotez diyelim buna

Serdar dedi ki...

Bahsettiğiniz doktor Dr. Ziya ÖZEL'dir. Şu ana kadar 400 kanser hastası onun sayesinde şifasını bulmuş ve halen yaşamlarına devam etmektedir. Kendisi 90 yaşında ve Türkiye'deki baskıdan korkudan mesleğini icra edememekte, bulduğu tedaviyi başka doktorlara aktaramamakta ve ABDde kurulan Ozelle firmasında yabancı sermaye şu an kendisinin bulduğu ilacı üretmeye hazırlanmakta, ilacın taklitleri ise çoktan geri kalmış ülkelerde üretime ve satışa başlamış durumdadır.

Konusunda uzman bir doktorun zakkum özünü özel bir yöntemle çıkarıp kontrollü olarak verdiği doz ile tedavi sağlanırken cahilce bir insanın zakkumu kaynatması ile tabii ki ölüm sonucuna varılabilir.

Kendi sitesinde
(http://www.drozel.org/tr/tarihce.htm) tek tek vak'a çalışmaları, filmler, raporlar, tetkik dökümanları eşliğinde tıbbi bir dille anlatılmıştır.

İlgili haber :
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/79541.aspx

Kendisine şarlatan diyen Erkan Topuz günümüzde her gün TV'de bitkisel tedavi dersleri vermektedir.

Bu insanı ve ömrünü gerçekten harcadık. Yazıklar olsun bizim gibi insanlara...

Olayın ekonomik boyutu inanılmaz, ama ABDliler yiyecek bunun meyvelerini de. Yobaz bilim adamları sayesinde.

Adsız dedi ki...

Merhaba karbonatlı su içip alkali beslenerek bedenin güçlenmesi ve iyileşmesi için geren bilgiler.. bu lingteki kitapda ve videolarda herkese şimdiden geçmişler olsun..
http://alkalidiyet.com/