Dudaklarınız Hayat Kurtaracak


Krista-Emma Stone
İnternette meme kanseri gruplarından birinde gezinirken karşıma çıktı bu resim. REVLON'un ekimde Meme Kanseri haftasi nedeniyle yayınlayacağı kampanya resimlerinden biri. Mesajı  “dudaklarınız hayat kurtaracak”.

Kisaca konuşarak çevrenizdeki kadınları meme kanseri için risk faktörlerini öğrenmeye gereken taramaları (mammogram vb.) yaptırmaya teşvik ederek hayat kurtarabilirsiniz. 

Resimde oyuncu Emma Stone triple negatif meme kanseri teşhisi konulan annesi Krista Stone ile birlikte.

Krista Stone 48 yaşındayken öğrenmiş teşhisini ve 4 yıldır test sonuçları temiz kanseri remisyonda. Emma Stone annesinin 25 haftalık tedavisini “zor ve hepimizi sınayan bir dönemdi’’ diye tanımlıyor. Hala korkular ve belirsizlik var hayatlarında. Ama çok önemli birşey öğrenmiş:"Annemin çocuğu olarak o bu mücadeleden geçerken bir an da herşey berraklaştı kafamda. Gündelik hayatın bulanıklığından, geçmiş ve gelecek kaygısını düşünmekten sıyrıldım ve elimdeki anda anlatamayacağım bir mutluluk keşfettim. Farkına vardım ki gerçekte sadece elimizde ki ana sahibiz.

Fotoğraflarda belki görünmüyor ama ana-kız el bileklerine siyah bir kuş ayağı dövmesi yaptırmışlar Beatles’ın şarkısından esinlenerek:

“Siyah kuş bu kırık kanatları al ve uçmayı öğren büyün hayatın boyunca hep bu anı bekliyordun”

Kaynak:
http://www.eonline.com/news/345364/emma-stone-poses-with-breast-cancer-survivor-mom-in-new-awareness-campaign



Hiç yorum yok: