Kanser Olduğunu Öğrenen Hamile Kadınlar İçin --Cevirir: Aslı Eren


Kanser ayrım yapmıyor. Genç ya da yaşlı olmanız, iyi ya da kötü, tutumlu ya da cimri biri olmanıza bakmıyor. Nerede yaşadığınız ya da kaç lira kazandığınız, nasıl değerlere sahip olduğunuz veya dini inanışlarınız kanser için fark etmiyor. Ve kanser dünyaya yeni bir hayat getirmek üzere olduğunuzla da ilgilenmiyor. Evet, bu doğru... Hamile kadınlar da diğer tüm insanlar gibi kanser olabiliyor.
Günümüzde her bin gebelikten birinde kanser görülüyor. Kadınların geç yaşlarına kadar çocuk sahibi olmayı ertelemesi, kanser olasılığını; özellikle meme kanserini arttırıyor. Bu arada çok az onkolog kariyerleri boyunca bu durumdaki 2 yada 3 hastaya müdahele etmişlerdir ve tedavi seçenekleri konusunda çok az araştırma yapılmıştır. Öyleyse hamileliğinde kanser tedavisi gören biri sorularına nereden cevap bulacak? 
Hope for Two hamileliğinde kanser tedavisi görmüş ve  görmekte olan kadınları bir araya getiren bir organizasyon. Web sitelerine bir göz atın, gerçekten inanılmaz.
 Dr.Elyce Cardonick tarafından kurulan ve hala sürdürülen Kanser ve Hamilelik Kaydı; hamile kadınlarda kanser teşhisi ve tedavisi ile ilgili bilgiler toplamaktadır. Dr.Cardonick; hastaların
izniyle kanser  tedavilerini ve hamilelikte  sonuçlarını inceler. Bu veri tabanını tek kılan ise çocukların sadece doğuma kadar değil, takip eden yıllarda da izlenmesidir. Kanser  teşhisi konulan hamile kadınlar bu kaydı çok yararlı buluyorlar ; çünkü kaç hamile kadına kanser teşhisi konduğu ve hamilelikleri boyunca aynı kanserden nasıl tedavi olduklarını öğreniyorlar. Hasta bilgileri gizli tutulmaktadır.
Dr. Elyce Cardonick  aynı zamanda New Jersey  Cooper Üniversitesi Hastanesi’nde Anne-Bebek uzmanı olarak çalışmaktadır ve hem annelere hem de doktorlarına yol gösterici olmaktadır. Genç onkologlarla annenin iyileşmesini riske atmadan, fetusun güvenliğini en üst düzeyde tutarak; hangi testlerin yapılıp, hangi prosedürlerin izleneceği konusunda çalışmaktadır.
Dr.Cardonick’e ulaşmak ve Kanser ve Hamilelik Kaydı ile ilgli daha fazla bilgiye ulaşmak için www.cancerandpregnancy.com ziyaret edin .  Mesaj da bırakabilirsiniz 1-856-757-7876.
Kaynak:

Hiç yorum yok: