Kanser semptomlarıyla beslenme ile başa çıkma --Çeviri: Pınar Söylemez

University of San Francisco California kanser ve genel beslenme önerilerini paylaşmak için her ay seminerler düzenliyor bunlardan birine sizler için not almak üzere katılacağım önümüzdeki günlerde bu kısa bilgiler internet sitelerinden alıntı.

Sağlıkla kalın,
ET

Kanser semptomlarıyla beslenme ile başa çıkma

Tedavinin yan etkileri yeme alışkanlığınızı etkileyebilir ve kalori, protein ve besin elde edebilmeniz için en uygun beslenme şeklini bulmak için yeni yollar keşfetmenizi gerektirebilir. Bu zamanda dengeli bir beslenme, gücünüzün,enerjinizin ve vücudunuzun doğal savunmasının korunmasına yardımcı olacaktır.

Çeşitliliği olan gıdalar yiyin.

Aksi belirtilmediği sürece, düşük yağlı diyet yemek, katkı maddesi içermeyen meyve, sebze, tahıl ve az miktarda iyi kalitede protein tüketin. Iyi kaliteli protein örnekleri yağsız süt ürünleri, yumurta, baklagiller, yağsız tavuk ve balıktır. Bu beslenme yapı taşlarından birini veya birden fazlasını, kişiselleştirilmiş bir beslenme planı geliştirmek için bir beslenme uzmanına danışmadan ortadan kaldırmayınız.

Kafein, şeker, sodyum ve alkolü sınırlı kullanın

Genel olarak gıda alımınızı kendiniz sınırlamak isteyeceksiniz ama bazı istisnalar olabilir.Eğer kilo kaybınız çok fazla ise,kilo kaybını önlemek için yeterli kalori alınması bir hedef olabilir ve bu nedenle ek yağ ve şeker kaynakları kalori için iyi olabilir.

Yeterli Su tüketin

Gün boyunca içebildiğiniz kadar su için. Mide bulantısı ve ishale neden olan bazı ilaçların kullanımında susuzluk problem olabilir. Evden çıkarken yanınızda bir şişe su bulundurun.
Eğer kilo kaybediyorsanız veya kilo almak istiyorsanız, suyun yanı sıra daha yüksek kalorili meyve tatlıları, nektarları veya kendi buzluğunuzda yapacağınız meyve buz küpleri gibi likitler seçin.

Kaynak:
http://www.ucsfhealth.org/education/nutrition_and_coping_with_cancer_symptoms/



Hiç yorum yok: