Lenf Kanseri Tedavisinde Ümit Veren Yeni İlaç -Adcetris

Eşim her ne kadar yazdıklarımla yakından ilgilenmiyor gibi gözükse de sanırım tamamen ilgisiz de kalamıyor. Bana dün, kansere karsı  klinik denemeleri biten ve Chicago’da 1-5 Haziran 2012de gerçekleşen  Amerikan Klinik Onkoloji Derneği yıllık kongresinde tanıtılan yeni bir ilaçla ilgili bilgi gönderdi. Sizlerle onu paylaşıyorum.

İlacı bulan ve Klinik Denemelerini gerçekleştiren firmanın adı “Seattle Genetics”. Şu anda Amerika’da kullanılması onaylanan ve Avrupa için hala onayı gözden geçirilen ilacın adı ADCETRIS, ve prospektüste aşağıdaki endikasyonlar için kullanılması onaylanmış:

(1)  Kök hücre naklinden sonra pozitif sonuç alınmayan veya  hücre nakli yapılamayan ve iki veya daha fazla başarısız kemoterapi tedavisi görmüş olan Hodgkin lenf kanseri hastaları
         
(2)  Sistematik anaplastik büyük hücre lenf kanseri hastası olup, en az bir kere başarısız kemoterapi tedavisi görmüş olan hastalar.

Kimbilir, belki sizin, belki bir tanıdığınızın ihtiyacı olabilir. Lenf kanseri oldukça yaygın. Faydamız dokunabilirse ne ala.
EB

Kaynaklar:

Hiç yorum yok: