Biriktirdiğimiz Limonlardan Limonata Yapmak



Sizlere bilgi taşıyabilmek için internet üzerinde pek çok kanser bilgi, destek sitesine ve bloğuna üyeyim. İşte CancerHAWK sitesi de böyle çıktı karşıma. Üstelik Esra ile benim yaptığımız şeyin bir benzerini yapıyor kurucusu Robyn. Gelin hikayesini hep birlikte dinleyelim.

2000 yılı Mart ayıydı.  O zaman henüz 37 yaşında olan kocama renal (böbrek) hücreli karsinoma (kanser) teşhisi konuldu.  Böbreklerinden biri alındı ve yılda 3-4 kere düzenli kontrollerini yaptırmaya devam etti. 3 muhteşem, sağlılı çocuğumuzla hayat çok güzeldi!

Derken 2009 yazında herşey değişti. Alan'ın sağ kolunun altında uzun süredir bir yumru vardı, daha evvel baktırdığında doktorlar zararsız birşey yapmana gerek yok demişlerdi. Basit bir lipoma ve büyük cerrahi müdahale gerektirecek eğer değişim göstermezse dokunma.  

Buna rağmen Alan tümörü aldırmaya karar verdi. Bu hayatımızın dönüm noktası oldu. Hoşçakal mutluluk, merhaba pleomorphic rhabdomysarcoma (bir nevi yumuşak doku kanseri).

Bu süreçte, kanserle mücadele ettiğimiz yeterince zor değilmiş gibi tedavi alternatıflerini araştırmamız gerekti doğru bilgilere ulaşmamız, sigortayla mücadele, doktorlarla ödeme pazarlıkları.

Bugüne hızla geçiş yaparsam….  Alan'ı Temmuz 12, 2010'da kaybettik. 43 yaşında dul (bu lafı hiç sevmiyorum) 3 harika çocuğu tek başıma yetiştirmeye devam ediyorum. Alan'la saatlerce bu mereti yendikten sonra neler yapacağımızdan konuşurduk.

Bu süreçte kanser, insanlar ve hayat hakkında çok şey öğrendim. Daha önce bilmediğim şeyler, bilgiler, birikimler. Bunlarla ne yapacağım diye düşündüğümde, Alan'ın ne söylerdi kendi kendime sordum. Fazla limonları atma limonata yap derdi.

İnternette kanser hakkında bilgi bulabileceğiniz yığınla site var. Umarım benimki de başkalarının bu yolculukta biraz daha donanımlı olmasına yardımcı olur, biraz olsun hayatlarını kolaylaştırır. 

CancerHAWK'ın amacı bu. Biriktirdiğimiz limonlardan limonata yapmak. 

Hiç yorum yok: