Kanserden Korunma İçin Diyet & Beslenme --Çeviri: Ahmet Karagöz

Beslenmenizde sağlıklı yiyecekleri seçerek kanser riskinizi bilimsel olarak azaltabilirsiniz. Kimi besinlerin bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu bilinmektedir.  Bitki temelli sağlıklı bir diyet (meyve, sebze, kepekli tahıllar ve fasulye) ve düzenli fiziksel aktivite kalp hastalıkları ve şeker hastalığı yanında kanser riskinizi azaltmanın en garantili yöntemidir.
Sağlıklı Beslenme için İpuçları

Günde 5-9 porsiyon sebze ve meyve yemelisiniz.  Bunu yapmak düşündüğünüzden daha kolaydır:  her öğün veya yemek aralarında yediğiniz şeylerin bir kısmını sebze meyveye ayırın.
Öneriler:
·         Spagetti sosunuzun içine sebze rendeleyin
·         Aperatif olarak küçük sebze parçaları hazırlayın
·         Yağsız süt meyve ve buz ile milkshake hazırlayın
·         Pizzanızı sipariş ederken etsiz ve sebzeli olanı tercih edin.

Az yağlı beslenmeye özen gösterin.  Kolorektal, prostat ve rahim kanserlerinin yağlı yiyecekler ile ilişkisi vardır.
Az yağlı veya yağsız mandıra ürünlerini tercih edin. Bu ürünlerde bulunan Kalsiyum, kolorektal kanserlere karşı korunma gücünü artırır.
Alkollü içecekleri ölçülü kullanın. Alkollü içecekler kolon, meme ve akciğer kanseri ile ilişkilidir ve sigara ile tüketildiğinde baş ve boyun bölgesi kanserleri riskini artırır.
Sağlıklı beslenme aynı zamanda sağlıklı bir kiloda kalmanızı sağlar. Kilo fazlası olan yetişkinlerde kolon, rahim, meme, böbrek, pankreas ve yemek borusu kanseri riski artmaktadır.

Hiç yorum yok: