Sizin Hikayeleriniz Umudun Penceresinden -Şebnem Uzun


Sevgili Şebnem Uzun bu yazı ile Kanserle Dans sayfasında düzenlediğimiz etkinlikte Stella Abulafya'nın imzalı Pencere isimli kitabını kazandı.  Bu güzel aile ve kıymetli annelerine sevgilerimizi ve şifa dileklerimizi gönderiyoruz.
ET


Merhabalar,


Ben Şebnem Uzun. Kanser teşhisi konan Annem İlkin Demir.  Biz haberi 10.03.2013 de aldık. 2 ay süren bir doktor-hastane git-gelinden sonra. Önce şüpheler başladı sonra kesin teşhis kondu:
Akciğer Kanseri.

Duyduğum zaman bunun büyük bir haksızlık olduğunu düşündüm. Çünkü annem çok cefakar bir yaşam geçirdi.

Artık onun sorunları aşıp, mutlu ve huzurlu yaşaması gereken zamandı. Tabii sağlıklı yaşam hiç aklıma gelmedi. Çünkü onun var olduğunu zannediyordum.

İlk 10 gün ağlama krizleri, ondan saklama  ve onun yanında mutlu görünme çabaları ile geçti. Sonra ablam ve kardeşim ile tedavi yöntemi  arayışları başladı. Tamamlayıcı tıp ile onkolojinin birlikte yol almasına karar verdik. Onkolog'a gidip kemoterapinin başlayacağını öğrenince annemin sorusu: " Ben Kanser miyim?" oldu.


İşin başında olduğu söylendi anneme. Ama o hiç inanmadı. Hiç moralini bozmadı, her zaman olduğu gibi dimdik durdu ve duruyor. Haftada 1 gün 2 saat tedavi oluyor. Saçları döküldü. En çok bunu dert etti. Ama fotoğrafta gördüğünüz gibi peruğu takınca onu da dert etmeyi bıraktı.

Tedavi  başlangıcı ile öksürüğü azaldı, ses kısıklığı azaldı. Bunlar büyük moral ve enerji veriyor anneme devam etmesi için. İlk defa alması gereken ilacı almayınca ağladığını gördük.

İlk ve son olması için dua ediyorum bol bol. Bizlere belli etmese de içinde neler yaşadığını hiç birimiz bilemeyiz.

Dualarımız biran önce şifa bulması yolunda.

Şebnem Uzun

Hiç yorum yok: