Umudun Hikayesi --Filiz Elçi Taşdemir

Filmlere konu olabilecek bir hikaye ama gerçek. Bazen sonlar, yeni bir başlangıç olabiliyor. Uzun güzel, sağlıklı günler diliyoruz yılmayan bu sevgi dolu aileye.

ET
Sevgili kanserle dans ekibi sizlerle tanıştığımda oğlum Umut'un ilik nakli oluşunun 15. günündeydik ve ben haliyle karmakarışık bir durumdayken yaşadıklarımı anlatmıştım daha doğrusu özetlemiştim. Bu gün Umut'un naklinin 257. günü her geçen gün hayata biraz daha ümitle inançla sarılıyoruz.

Bu gün sizlere bizim için milat sayılan ve hayatımızın akışını değiştiren bir olaydan bahsetmek istiyorum . Umut'a 17 mayıs 2010 da lösemi (ALL) teşhisi bırakıldıktan sonra yaşadığımız il olan Van'da 8 kür kemoterapi uygulandı ve umut remisyona girdi (iyileşti).


 Van'da yaşadığımız deprem sonrası evlerimiz hasar gördüğü için bir süreliğine İzmir'de yakınlarımızın evinde kalmaya başladık o karmaşa sırasında Umudum yeniden rahatsızlandı. Şimdi adını vermek istemediğim bizde güzel anılar bırakmayan başka bir ilde başarısız bir kemoterapiden sonra Ankara'ya geldik. Ankara'da hastalığın nüks ettiği, tek damarın dışında diğer damarların tıkalı olduğu,bu aşamadan sonra tek çarenin ilik nakli olması gerektiği söylendi. Maalesef daha önceden yapılan tetkiklerden zaten uygun iliğin olmadığını biliyorduk bu kadar olumsuzluğa birde hastahanede boş yatak olmadığı istersek Van'a geri dönüp orada kemoterapi almamızı ve başarı sağlanabilirse geri dönmemizi söylediler.

Van'daki hastahane depremde yıkılmış yeni hastahane çarçabuk faaliyete geçirilmiş teknik olarak yeterli olmadığını biliyoruz Umut'ta bende gitmek istemiyoruz ama başka çaremizde yok. Hemen uçak biletlerimizi ayarladık Umut'un trombositleri çok düşük olduğu için trombosit yüklemesi yapıldı ağrıları için ağrı kesici uygulandı ve biz havaalanına uçağın kalkmasına 40 dakika kala yetiştik.Yaşadıklarımızın şaşkınlığıyla oturup kalmışız. Kontrolde el bagajlarımızdan birinde Umut'un sıvı ilaçlarından bir şişe var diye görevlilerle tartişmamız sonucu 2 dakikayla uçağı kaçırdık!!

O an sanki dünyanın sonuydu;
ama hayır bu olay bizim kaderimizin kırılma noktasıydı .Iyi ki o uçağı kaçırdık iyi ki Van'a gitmedik bir haftalık bekleyişten sonra hastahanede yatak boşaldı ve çoğu merkezde yarı uyumlu ilik nakli yapılmadığı halde bizim hastahanemizde bu naklin yapıldığını öğrendik. Benden alınan %50 uyumlu ilikle 15.11.2011 ' de umut ilik nakli oldu. Allah ''sizin hayır bildiklerinizde Şer, şer bildiklerinizde hayır var diye buyurmuştur. Biz hiçbir zaman ümidimizi yitirmememiz gerektiğini öğrendik. Bizim SON diye algıladığımız bir durum aslında başlangıcımız olabilir.


Hiçbirzaman UMUDUMUZU kaybetmeyelim. Ben dört elle UMUDUMA sarıldım sizde sarılın.

Filiz Elçi Taşdemir

2 yorum:

Alper Gucuyener dedi ki...

Allah kardesıme acıl sıfalar verır ınsallah bıran once saglıgna ve mutlu umutlu guzel gunlerıne kavusur ınsallah

M.Fatih DOĞRAR dedi ki...

Allah acil şifaalar versin. Umudunuz bu mübarek gecede sonuç bulsun, Umut kardeşi size, sizide ona bağışlasın..