Egzersiz Kansere İlaç


Artık bizim bloğumuzun tarzına aşina oldunuz ve eminim farkettiniz mucize içecek bmucıze ılaç tarzında haberlere pek yer vermiyoruz sayfamızda.  Araştırılmış bilgileri sansasyondan uzak oldugu gıbı paylaşıyoruz sizlerle.

Ama bu yazım biraz farklı çünkü uygulaması kolay, neredeyse sıfır maliyetli ve mucizevi bir ilaçtan bahsedeceğim size: egzersız.

İngiliz kanser vakfı, Maximillian Cancer Support’un son raporuna göre egzersiz kanser hastaları için mucizevi hap niteliğinde. 

Vakfın başkanın yaptığı yazılı açıklamada şöyle denilmiş: 

''Kanser hastaları egzersizin iyileşme ve uzun vade de sağlıklarına ne kadar yarar sağladığını öğrendiklerinde şok olacaklar.'' 

Rapor egzersizin önemi üzerine 60 araştırmayı ve anket kapsamına alınan 400 sağlık personelinin paylaşımlarını kapsıyor. 

Araştırmanın özeti:

·         Haftada toplam 150 dakika (2,5 saat) egzersiz meme kanseri tekrarlama riskini %40 oranında azaltmiş. Bu kanserden ölümleri %30 oranında azaltmış. 

·         Egzersiz yorgunluk, depresyon, osteoporosis ve kalp hastalığı gibi durumların etkisiyle baş etmenizi sağlıyor. 

·         Egzersiz kolon kanseri riskinizi %50 azaltıyor. 

Burada bahsettiğimiz egzersiz yürümek, yüzmek ve ya bahçenizle uğraşmak da olabilir.  İlle de koşmanız ya da spor salonunda vakit geçirmenize gerek yok. 

Aynı vakfın onkolog grubu başkanı Dr. Jane Maher şöyle diyor:

''Sağlık personeli olarak artık kültürel bir değişim yaşamamızın zamanı geldi. Onkologların, doktorların yarısından fazlası egzersizin faydaları üzerine hastaları bilgilendirmiyor.  Bunun değişmesi lazım.''

Hadi o zaman elimizden geldiğince egzersize, hareket etmeye gayret edelim.  Az ve günlük aşamalar kat edin. Yorgunsanız evin içinde bir iki dakika yürüyüş yaparak başlayın. Dışarı çıkın, bahçenizle ilgilenin. Aktif olduğunuz her dakika size ilaç olacaktır.

Önümüzdeki haftalarda başka araştırmaları paylaşmaya devam edeceğim.

Sağlıkla kalın.
ET

Kaynak:
 

Hiç yorum yok: