4 Önemsiz Agri Çesidi ve Kanser İhtimali

Doktor Öz'ün yazılarını ne kadar takip edebiliyorsunuz bilemiyorum. Bana hergün onun Facebook sayfasından birkaç paragraf geliyor... Her zaman okuyamıyorum, ama bu tercüme ettiğim yazıyı iki kere görüp ikisinde de okuma ihtiyacı hissedince, dedim bu Kanserle Dans ailesi için mükemmel.

Ağrı Bölgesi:Sırt - Pankreas Kanseri

Bu sene yaklaşık 40,000 adet yeni pankreas kanseri teşhisi konması bekleniyor.  Amerika'da Pankreas Kanserine sessiz öldürücü diyorlar. Çünkü teşhisi gerçekleştiğinde artık tedavi için çok geç kalınmış olunuyor çoğu zaman. Pankreas, asit üreterek hazmı kolaylaştıran ve mideye yakın iç bölgelerinde bulunan bir organ. Midenin tam arkasında bulunmasından dolayı tümörün erken teşhisle bulunması nerdeyse imkansız. Kanserli tümör ancak pankreası bloke ettiği zaman karın ağrısı ve onunla beraber sırt ağrısına yol açıyor. Milyonlarca insan sinirlerden dolayı kaynaklanan sırt ağrısından yakınıyor biliyorsunuz. Ama ağrı kesici ilaçlarla geçmeyen, veya çok sık tekrarlayan sırt ağrısından şikayetçiyseniz, teniniz sarıya dönmüşse, idrarınızın rengi cok açık renk ise hemen bir doktora görünüp şikayetlerinizi paylaşın. Ayrıca, pankreas kanserinden kaynaklanan sırt ağrısı öne eğildiğinizde rahatlama sağlayabilir. Oysa başka sebeplerden olan sırt ağrısında bunun tam tersi geçerlidir.

Ağrı Çeşidi:Grip Benzeri Vücut Ağrıları - Lenf Kanseri

Bu sene yaklaşık 75,000 adet yeni lenf kanseri teşhisi konması bekleniyor. Lenfoma, koltuk altı veya boyun bölgesinde bulunan lenflerin kanseri. Bu kanser vücutta bulanan beyaz alyuvarlara saldırarak bağışıklık sistemini etkiliyor. Lenfomanın belirtileri arasında, nedeni olmayan kilo kaybı, akşam terleme, 38.6 ve üzeri ateş, burun kanaması, boğazda şişlik bulunuyor. Bu belirtiler iki haftadan fazla devam ettiği taktirde muhakkak bir doktora gözükmenizde fayda var.

Ağrı Bölgesi:Kol Ağrısı - Akciğer Kanseri

Bu sene yaklaşık 200,000 adet yeni akciğer kanseri teşhisi konması bekleniyor. Kara listedeki bir numaralı kanser ne yazık ki akciğer kanseri. Akciğer kanseri teşhisi konulan 5 kadından 1'i hayatında hiç sigara içmemiş hem de. Genelde belirtileri öksürük ve acılı nefes alma olmakla beraber, kol ağrısı da akciğer kanserinin belirtilerinden. Eğer kol ağrısı oturmakla, kolunuzun pozisyonunu değiştirmekle veya rahatlatmakla geçmiyorsa doktorunuza danışın.  Akciger kanseri tümörünün büyümesiyle kolda bulunan kan damarlarının sıkışması bu ağrılara sebep olabiliyor.

Ağrı Çeşidi: Karında Şişlik - Kolon Kanseri

Bu sene yaklaşık 140,000 adet yeni kolon kanseri teşhisi konması bekleniyor.  Eğer erken teşhis edilirse, kurtulma yüzdesi en yüksek kanserlerin başında kolon kanseri. O yüzden belirtilerini bilmek çok önemli. Polipslerin kolonoskopi ile kontrol edilmesi erken teşhis için muhakkak yapılması gerekenlerden. Dışkıda kan, aniden tuvalete gitme isteği, karında şişkinlik de dikkat edilmesi gereken belirtilerden. Tümörün kanalları tıkamasından kaynaklanan bu belirtileri kaçırmazsanız, erken teşhis ile hayat kurtarabilirsiniz.

EB

Kaynak:
http://www.doctoroz.com/videos/4-body-pains-could-mean-cancer

Hiç yorum yok: