Stivagra Kolorektal Kanseri İçin Kullanımı Onaylandı

FDA, "Food and Drug Administration", tercümesi ile Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi, iki gün önce, 27 Eylül 2012'de  Stivarga adlı ilacın kolorektal kanser hastalarında kullanılmasını onayladı. İlaç özellikle kolorektal kanserli, daha önce uygulanan tedavilere rağmen başka organlara yayılmış (metastas yapmış) kanser hücrelerine karşı çoğalma önleyici/durdurucu özellik taşıyor. Stivagra, hastalara büyük avantaj sağladığından dolayı hızlandırılmış inceleme ve onaylanma programına kabul edilmiş. 

Kolorektal Kanserler, Amerika'da en çok görülen üçüncü kanser türü ve kanser öldürücülük sırasında da üçüncü ne yazık ki.  

İlaç daha önce metastas yapmış 760 kişi üzerinde denenmiş. Klinik denemede hastalara verilen tedavi, kanseri çok ilerleyene kadar veya yan etkileri dayanılmaz dereceye geldiğinde bırakılmış. Plasebo ve BSC alan hastalarda yaşam süresi 5 ay iken, Stivagra ve BSC kullanan hastalarda bu süre ortalama olarak 6.4 aya çıkmış. Ayrıca Stivagra kullanan hastalarda tümörün büyümesinda 2 ay gibi bir gecikme görülmüş. 

İlacın yan etkileri, yorgunluk, iştah kaybı, ishal, ağızda yara, kilo kaybı, yüksek tansiyon. Ayrıca nadir de olsa, klinik test ve denemelerde ölümcül karaciğer zehirlenmesine de yol açmış. 

Stivarga  New Jersey'de Bayer tarafından pazarlanıyor. 

Bu sizler için ne anlama geliyor? Bu ilacı doktorunuza sorabilirsiniz. Faydası dokunacağını düşündüğünüz sevdiklerinize bu bilgiyi gönderebilirsiniz. Amerika'da metastas yapan Kolorektal Kanserleri için kullanıma kabul edildiğini doktorunuza söyleyebilirsiniz ne de olsa iki günlük taze bir haber!

Sağlıkla kalın,
EB

Kaynak:
http://chemo101.com/news/preview.php?id=105&cat_id=0



Hiç yorum yok: