SUPER BAHARATLAR


 
Kisa ama oz bir tercume size.. Bu tabloyu cevirirken kucuk kizima soylediklerim aklima geldi...
Zorla zencefil tatmasi icin ikna ederken, artik dayanamayip, bu senin icin cok iyi, yemen lazim, alis diyorum. Kizim, henuz 5 yasinda bu arada, tamam diyerek yuz burusturup yemeye basliyor... Dun aksam da onune nar koydum, sordugu ilk sey,: "Ne kadar iyi, cok mu az mi, ona gore yiyecegim anne"...
 
Aliskanliklarimizi degistirelim diye bu kisa bilgiler... Degistirmek icin ufak bir adim atalim diye an azindan...
 
KARANFIL: AGIZ SAGLIGI
Baharatlarin icinde en fazla antioksidani olan karanfil, asirlardir dis agrisi ve damak agrisi icin kullaniliyor. Soguk alginligi, allerji icin de iyi bir naturel yontem.

 
KEKIK: ANTI BAKTERIYEL
Kekik, K vitamin, demir, magnezyum dolu. Yiyeceklerde olan E.coli, salmonella gibi mikroplari da olduruyor. Sadece yemeklerinize degil, ayni zamanda salatalariniza da taze kekik eklemeyi unutmayin.

 

ZENCEFIL: ILHIHAPA KARSI          
Sadece icinde 50 tane antioksidan yok, ayni zamanda kan dolasimini hizlandiriyor, ve sindirimi kolaylastiriyor. Ayrica kolestrol dusuruyor, yemek zehirlenmesine karsi, ilhitapa karsi kalkan olarak da goruluyor.

 

TARCIN: SEKER HASTALARINA CARE
Diabeti olanlar icin kan sekerini dengelemek icin birebir.

 

ZERDECAL: FELC VE INMEYE KARSI           
Zerdecalin icnide bulunan Curcumin kanser hucrelerinin yok olmasina yardim edebiliyor. Fazla kilo ve metobolizma ile ilgili hastaliklara karsi birebir. Ayrica icindeki metabolizmalar felc sonrasindaki beyin hucrelerinin yenilenmesini tetikleyebiliyor.

 

BIBERIYE: ALZHEIMER’A KARSI
Biberiye zeytinyagi, idrak ile ilgili performansinizi gelistirebilir ve Alzheimer’a sebep olan radikallerle savasabilme gucune sahip. Etinizi pisirirken biberiye serpistirmeyi unutmayin. Salatalarda da az da olsa kullanilabilinir.

 

HARDAL BITKISI: KANSERE KARSI             
Bunu ben de ilk defa duyuyorum desem… Yapilan arastirmalarda, hardal bitkisinde olan (hardalin, wasabinin ve yaban turpunun icinde) olan AITC maddesi, mesane kanserinin buyumesini 33% olarak engellemis.

EB
 
Kaynak: Anticancer, A New Way of Life

1 yorum:

Unknown dedi ki...

teşekkürlerimizle ben kekik ve biberiyeyi çok tüketirim baharat kullanmayıda çok severim belkide bu savaşımda etken olmuşlardır tbiiki bilmeden sevgitle