Benler ve Kanser

ABC’nizi bilmeniz lazım


Genelde vücudunuzda bulunan benler birbirine benzer. Eğer şüphelendiğiniz benleriniz var ise, dermotologunuza göstermenizi tavsiye ederiz. Ayrıca vücudunuzdaki benleri arada kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Displastik Nevi (tipik olmayan benler)


Tipik olmayan benler kanser değildir ama kansere dönüşebilir. Güneş gören veya görülmeyen yerlerde olabilirler. Şekilleri tam yuvarlak olmayabilir, düz veya kabarık olabilirler, farklı renklerde de olabilirler.

Benler ne zaman problem?


Benler, melonokist adı verilen zararsız büyüyen bir çeşit kisttir. Her ne kadar çok az miktarda ben kansere dönüşüyor olsada, anormal veya şekli bozuk benlerin melonomaya dönüşme ihtimali vardır. Normal benler düz veya kabarık olabilir, veya zamanla et beni haline dönüşebilirler. Kansere dönüşen benler genelde tam yuvarlak olmayıp, birkaç rengi olan ve kalem silgisinden büyük olanlardır. Genelde benler küçükken veya ergenlik zamanı çıkar. Ergenlik sonrasında benlerin çıkması çok görülen birşey değildir.

Kaynak:
http://www.webmd.com/melanoma-skin-cancer/ss/slideshow-skin-lesions-and-cancer?ecd=wnl_can_020513&ctr=wnl-can-020513_ld-stry&mb

Hiç yorum yok: