SAVAŞTIĞINIZ ŞEY GÜÇLENİR; DİRENDİĞİNİZ ŞEY DİRENİR Dr. Deniz Öner

Geçenlerde Echart Tolle’un, Var Olmanın Gücü kitabında bir bölüm beni çok etkiledi ve  sizinle de paylaşmak istedim.
Belli durumlarda, kendinizi veya başka birini  bir düşmana karşı korumanız gerekebilir ama savaştığınız şeyi kötü olarak kabul edip “kötülüğün kökünü kazıma” misyonuna girişmemeye dikkat edin diyor.
Hani çok sık duyarız “buna karşı savaş”, “şuna karşı savaş” ..Uyuşturucuya, suç organizasyonlarına, terörizme, kansere, yoksulluğa, açlığa..ve ne yazık ki savaş açılan her şey daha da güçleniyor gibi görünmüyor mu?
Özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı savaşta,  bir zamanlar kahraman olan antibiyotiklerin yaygın kullanımının, büyük ihtimalle  onlara karşı dirençli bakterilerileri hortlatması beklenmektedir.
Ciddi bir Amerikan tıp dergisine göre; ABD de tıbbi tedaviler, kalp hastalıkları ve kanserden sonra en ciddi sağlık problemi olmuş durumda.
Savaş bir zihin yapısıdır ve bu zihin yapısından kaynaklanan tüm eylemler; ya kötü olarak algılanan düşmanı güçlendirecek ya da savaş kazanıldığı takdirde birincisi kadar etkili ve genellikle daha güçlü yeni bir kötülük yaratacaktır. Savaş gibi bir zihin yapısının tutsağı olduğunuzda, algılarınız son derece seçici bir hal alır ve bozulur. Diğer bir deyişle, sadece görmek istediğinizi görür, onu da yanlış yorumlarsınız.
Barış istersiniz, barışı istemeyen hiç kimse yoktur. Ama içimizde dramı, çatışmayı isteyen bir şey vardır. İçinizdeki tepkiyi tetikleyen bir durumu ya da bir olayı beklersiniz: Birinin sizi bir nedenden ötürü suçlaması, size saygı duymaması, bölgenize izinsiz girmesi, bir şeyleri yapma tarzınızı sorgulaması, para hakkında tartışması gibi..
O zaman içinizde yükselen ve belki düşmanlık ya da öfke kılığına bürünmüş korkuyu, o güçlü enerji akışını hissedersiniz. Zihninizin pozisyonunu savunmak, suçlamak, saldırmak, haklı çıkarmak için yarıştığını hissedebiliyor musunuz? İçinizde savaşta olan, tehdit edildiğini hisseden ve ne olursa olsun hayatta kalmaya, bu tiyatro oyununda zafer kazanan karakter olarak kimliğini korumaya çalışan bir şeyin varlığını hissedebiliyor musunuz?
Huzurlu olmaktansa haklı olmayı tercih eden bir şeyin varlığı…
Burada savaşta olan egodur..hayatta kalmak için savaşan ..
Bir kez farkına vardığınızda EGO üzerinizdeki gücünü , hakimiyetini kaybedecektir..
Onun için ne zaman acı, öfke, kızgınlık hissederseniz onu kabul edin, kucaklayın..teslimiyet huzuru getirecektir..
Hep birlikte öğrenmek, hatırlamak, uygulamak üzere
Sağlıkla ve sevgiyle kalın

Dr. Deniz ÖNER


Hiç yorum yok: